Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за печката на автомобила

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Колеги напоследък се случват все изметнати неща...Преди време печката на колата отказа и не запали нито за секунда в големите студове.Вчера сутринта, изгасям колата пред офиса си и разбирам че ни в клин ни в ръкав "мръсницата" работи,междувременно колата загря до 60 гр. от заплаването и пред къщи до офиса за някакви си 3-4 минути.Днес сутринта реших да я включа ръчно с цел да елиминирам всякакви случайности и заблуди и о чудо, оня инат пак работи че даже и подгря колата на място за нула време. Е при това положение какво да кажа и аз не знам.Над 200 лева ми струваше тази нейна прищявка(5 нови свещи+чупене+трошене и т.н.)Относно повредата мога да кажа че единственото което съм направил и намирам връзка е диганостика и триене на грешки предната вечер преди да се оправи.
    Last edited by balev64; d.m.y г., 13:30.

Comment

Значи няма да е лошо да закарам и моята на диагностика. Моята печка понякога включва понякога не, а като включи работи по малко от минута и спира. Датчика за външна тенпература съм го проверил не е от него проблема. Може би не и достига гориво. А веднъж ми се случи да тръгне на загрял мотор до работна температура
      Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

колега Балев с какъв уред правите диагностика на печката.....С Екзаминера не можем да се свържим...Колега to_lose_heart къде се намира температурния датчик на печката?
        5 Ланчии зад гърба си!
        И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Има някои, които се четат с ВАГ-КОМ-а, но повечето си искат специализирана апаратура.
          По-скоро имаше нещо, че ако печката не запали няколко пъти и колата повече не я търси, но в ЕКУ-то ли се записва или трябва да се влезе в модула на климата, не мога да ви светна.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Това което което направихме беше да нулираме грешка на еърбега,после го накарах да види какво толкова е станало че ми угасна преди няколко дена в движение,запалих колата и поогледахме разни параметри-турбо,помпа високо налягане,дебитомер и т.н. и това беше.Честно казано така и не разбрах какви други грешки е записал освен грешка еърбег.Специално на печката не сме диагностицирали нищо,то по прицип аз я бях отписал вече,нали и аз за това се учудвам че изведнъж проработи.Колкото до устройството мога да кажа че си беше един най обикновен лаптоп,връзката беше безжична а за програмата с която се правеше диагностиката не мога да кажа каква е точно.По принцип майстора ми е приятел,то и колата е снимана точно пред гаража му...та не изключвам да е барнал нещо докато съм бил навън,напълно си е в негов стил да направи нещо без много много да го афишира..Съжелявам че в момента не мога да ви кажа нещо повече,може би трябва да се обадя на човека и да го питам за някои подробности.А бе нали ви казвам то си е повече проклетия отколкото логика.
            Last edited by balev64; d.m.y г., 21:26.

Comment

По скоро повече италиния отколкото логика Тез труднооткриваеми тоци Все пак имаш време да я ползваш още малко тази зима
              ALFA ROMEO 166 2.4JTD 98 136НР бивша, 2.4JTD 2002 150НР настояща

Comment

A, да ти кажа не съм много съгласен че е италиния, защото печката е немска Webasto.Аз от колата нямам причини да съм недоволен, защото тя не ме остави нито за миг, независимо че имаше изгорели свещи,че я карах със скъсани такива,че се наложи да пали на 3-4 цилиндъра и че какви ли не майстори усърдно се мъчеха да я повредят и почти успяха,особено оня дето ми беше зацепил ремъка с два зъба разлика..Колкото до ползването при съответните температури тя сама ще си се включва и аз нямам нищо напротив защото доброто състояние на колата се дължи до голяма степен и на тази печка,просто тази зима разбрах колко безценно нещо е тази придобивка.

Comment

Датчика се намира под левия калник точно до свирките зад тръбата където смуче въздух мотора

Comment

За датчика на печката, или за някой друг температурен датчик говориш.

Comment

За датчика на печата би трябвало да става дума.
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Да точно за него. Ако имаш съмнения че не сработва вадиш му буксата и връзваш на късо двете клеми с едно мостче.

Comment

Ето че дойде време пак за тази тема. Днес реших пак да прегледам и замеря по ел. инсталацията на печката. На захранването всичко нормално дава си 12 волта, елиминирах и причината да е от дадчика, като го премахнах от схемата и сложих мостче на негово място. Но като премерих на буксата на помпичката дава едва 10 волта, дали е нормално или трябва да е повече, също така не се чува да цъка. Или проблема е в самата помпичка или управлението на печката не я включва. Обмислям и вариянт да свалям самата печка за профилактика но като гледам къде е навряна .... Някой свалял ли е такава, как става най лесно? Междувременно си проверих и датчика като го поставих за малко в фризера на студено-сработва при ниска температура
                          Last edited by to_lose_HEART; d.m.y г., 15:36.

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                            Ето че дойде време пак за тази тема. Днес реших пак да прегледам и замеря по ел. инсталацията на печката. На захранването всичко нормално дава си 12 волта, елиминирах и причината да е от дадчика, като го премахнах от схемата и сложих мостче на негово място. Но като премерих на буксата на помпичката дава едва 10 волта, дали е нормално или трябва да е повече, също така не се чува да цъка. Или проблема е в самата помпичка или управлението на печката не я включва. Обмислям и вариянт да свалям самата печка за профилактика но като гледам къде е навряна .... Някой свалял ли е такава, как става най лесно? Междувременно си проверих и датчика като го поставих за малко в фризера на студено-сработва при ниска температура
                            Тези 10V при включена букса ли ги премери?
                            В документацията пише, че при работещ подгрев и помпа, напрежението върху помпата (пин 6) на управлението трябва да е в интервала 3,8 - 0,9 V.

159 1.8 MPI
                            166 2.0 TS (ex)

Comment

Първоначално публикувано от ecotronic Покажи съобщение
                              Тези 10V при включена букса ли ги премери?
                              В документацията пише, че при работещ подгрев и помпа, напрежението върху помпата (пин 6) на управлението трябва да е в интервала 3,8 - 0,9 V.
                              При изключена букса и при запален мотор. Преди това премерих само на контакт даваше 0,29 волта. Отделно мерих и съпротивление на помпичката при изключена букса- има някакво малко беше, заради което си мисля че не е изгоряла

Comment

Първоначално публикувано от to_lose_HEART Покажи съобщение
                                При изключена букса и при запален мотор. Преди това премерих само на контакт даваше 0,29 волта. Отделно мерих и съпротивление на помпичката при изключена букса- има някакво малко беше, заради което си мисля че не е изгоряла
                                Съпротивлението на намотката на помпата трябва да е 10 ома. Трябва да мериш напрежението на пин 6 на управлението (или на изводите на помпата) при включена букса към помпата и работещ подгрев. Тогава вероятно тези 10 V ще клекнат на 0,9 - 3,8.

159 1.8 MPI
                                166 2.0 TS (ex)

Comment

Working...
                                X